آموزش برنامه نویسی برای اندروید با ایکلیپس(5)- نصب ایکلیپس و ADT
اکنون که SDK را نصب کرده اید، نیاز به یک محیط توسعه (IDE) داریم. محیط های توسعه ی متنوعی وجود دارد که می توان از آنها استفاه کرد مانند Netbeans ، Intellij ، Eclipse و .. که ما در این آموزش از Eclipse استفاده
مترجم: حبيب الله عليخاني
منبع: راسخون
منبع: راسخون
اکنون که SDK را نصب کرده اید، نیاز به یک محیط توسعه (IDE) داریم. محیط های توسعه ی متنوعی وجود دارد که می توان از آنها استفاه کرد مانند Netbeans ، Intellij ، Eclipse و .. که ما در این آموزش از Eclipse استفاده می کنیم. می توانیم به طور رایگان محیط برنامه نویسی Eclipse را از سایت زیر دانلود کرد:
www.eclipce.org
1- نسخه ی مناسب سیستمتان رو دانلود کنید. برای این کار روی دکمه ی نارنجی بالا سمت راست صفحه کلیک کنید :
ایکلیپس احتیاج داریم. پس اولین گزینه (Eclipse IDE for Java Developers) را انتخاب کنید. و با توجه به سیستمتان یکی از موارد 32 بیتی یا 64 بیتی را کلیک کنید:
نصب Eclipse:
فایل دانلود شده یک فایل zip هست. چون ایکلیپس یک نرم افزار بر پایهی جاواست یک فایل نصب مثلا با فرمت .exe ندارد. بنابراین ابتدا فایل zip را extract می کنیم و سپس پوشه ی eclipse که داخل فایل زیپ هست را cutکنید و آن را در مسیر زیر Paste کنید: (C:\Program Files (x86 سپس پوشه مربوطه را باز کنید. در آن فایل اجرایی eclipse.exe را اجرا می کنید تا برنامه ی ایکلیپس اجرا شود:2- محیط کار
وقتی برنامه ی ایکلیپس اجرا می شود، اولین چیزی که شما می بینید دیالوگ باکس زیر می باشد که از این طریق می توانید فضای کاری تان را تغییر دهید. مانند زیر آدرس مورد نظر را وارد می کنید:3- وقتی برنامه ی ایکلیپس اجرا شد، صفحه ی خوشامد گویی باز می شود مانند تصویر زیر. در این صفحه گزینه ی Workbench که در سمت راست صفحه قرار دارد را انتخاب کنید:
ADT اندروید (Android Development Tools)
پلاگین ADT برای توسعه ی اندروید استفاده می شود. البته SDK ، API های لازم و ضروری برای توسعه ی اندروید را دارد. پس از نصب SDK روی ایکلیپس، علاوه بر استفاده از API های جاوا که از طریق JDK در اختیار ایکلیپس قرار می گیرد، به API های اختصاصی اندروید که با ساختار زبان جاوا نوشته شده اند نیز دسترسی پیدا خواهیم کرد. از سوی دیگر این پلاگین دارای یک ابزار طراحی GUI است که با استفاده از آن خواهیم توانست بدون کدنویسی و صرفا با Drag and Drop به طور مثال به ایجاد یک دکمه بپردازیم.بنابراین پیش از آن باید ADT اندروید را دانلود کنیم و به ایکلیپس اضافه کنیم. همچنین آن را می توان به طور رایگان از آدرس زیر دانلود کرد:
www.developer.android.com/sdk/eclipse-adt.html
برای این کار مراحل زیر را انجام دهید: .
1- برنامه ی ایکلیپس را اجرا کنید.
2- به مسیر زیر بروید:
Help➪Install New Software
این سایت ها، آدرس های وب هستند که نرم افزار ها در اینترنت هاست شده اند. با اضافه کردن سایت به ایکلیپس، زمانیکه یک ورژن جدید می آید، آپدیت نرم افزار را آسانتر می کند.
5- در فیلد Location field آدرس زیر را وارد کنید:
https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/
اگر در کشور ایران هستید این آدرس را تحریم شده اید و
سپس ok کنید.
6- ADT اندروید در بخش Work With آمده شده و نام و ورژن آن هم در زیر آورده شده.
7- در صفحه ی باز شده ی زیر، تیک کنار گزینه ی Developer Tools را می زنیم و سپس دکمه ی Next را می زنیم:
10- هر بار که ایکلیپس را ارتقا می دهیم باید آن را Restart کنیم و دوباره ایکلیپس را اجرا کنیم.
*** ADT Bundle
کاربران می توانند به جای اکلیپس از ADT Bundle گوگل استفاده کنند. این محیط برنامه نویسی دقیقاً همان محیط برنامه نویسی اکلیپس است با این تفاوت که خود شرکت گوگل تغییراتی در آن صورت داده و آن را منتشر کرده است. بنابراین خود گوگل نسخه ای از نرم افزار ایکلیپس، به نام ADT Bundle تولید کرده است. این محیط برنامه نویسی بر خلاف اکلیپس که برای توسعه اندروید می بایست تنظیمات خاصی در آن انجام داد، در برگیرندۀ کلیه ابزارهای لازم برای توسعه اندروید از جمله SDK و ADT و Emulator بوده و کاربران دیگر نیازی به دانلود کردن این ابزارها به صورت مجزا نخواهند داشت. توسعه دهندگانی که با نحوه ی کار با محیط برنامه نویسی اکلیپس آشنا باشند به راحتی خواهند توانست از این محیط هم در تولید اپلیکیشن اندروید استفاده کنند.این نرم افزار رایگان می باشد و از سایت زیر می توان آن را دانلود کرد. اما کاربران ایرانی نمی توانند به این سایت دسترسی پیدا کنند باید از طریق دیگر عمل کنند.
http://developer.android.com/sdk/installing/bundle.html
با نصب پلاگین ADT اندروید روی ایکلیپس، می توانیم از طریق محیط ایکلیپس و همچنین با استفاده از API های موجود در SDK، اپلیکیشن های اندروید طراحی کنیم. همچنین این پلاگین دارای یک ابزار طراحی به نام (Graphical User Interface)GUI یا رابط گرافیکی کاربر، می باشد. که با آن می توانیم بدون کدنویسی ابزار های گرافیکی مانند دکمه، lable و ... طراحی کنیم.
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}